Stevns Klint Experience

-byder på ekstraordinær historie

Stevns Klint Experience

Stevns Klint er et stykke UNESCO Verdensarv der rummer historien om den store masseuddøen for 66 millioner år siden. Måske har du hørt om dinosaurusernes udslettelse, hvor mere end halvdelen af jordens dyrearter blev udslettet. Alt dette kan du lære meget mere om i Stevns Klint Experience – bl.a. projekteret på en kæmpemæssig kalkblok fra Stevns Klint. I udstillingen møder du smukke fossiler, digitale spil, dinosaurskelet og meteoritter. Et af udstillingens gennemgående elementer er Lucky, pattedyret der overlevede den store massedød. Lucky er stamfader til alle nulevende pattedyr – også dig og mig.

Stevns Klint byder både på enestående natur og helt unik historie. I kan gå eller cykle den 20 km lange rute rundt i området og opleve alle klintens højdepunkter. Nyd naturen på cykel eller til fods og gør holdt for at besøge Stevns fyr og opleve klintens højeste punkt, Holtug Kridtbrud for at lede efter fossiler, Mandehoved hvor I kan se bygninger fra den kolde krig eller Bøgeskov Havn for at fiske, gå tur eller bare nyde udsigten udover vandet. I kan bruge utrolig mange timer i området og få oplevelser for enhver smag. Heldigvis er Stevns Klint kun ca. 30 minutters kørsel fra Feddet. Så når I holder ferie hos os, kan I nemt komme frem og tilbage, hvis én dag ikke er nok!

Adresse:

Stevns Klint Experience
Boesdalvej 14
4673 Rødvig Stevns

Afstand fra Feddet:

35 km
Stevns Klint UNESCO verdensarv

Stevns Klint er en del af UNESCOs verdensarv

UNESCO har optaget området på deres liste over verdensarv. Årsagen er, at man i de unikke klinter kan se nogle dramatiske kapitler i verdenshistorien. Et meget tyndt lag af fiskeler fortæller historien om dinosaurernes udslettelse for 66 millioner år siden. Stevns Klint i Højerup er det bedste sted at se laget – og I kan godt forberede jer på en fantastisk rejse tilbage i tiden!

Besøg også Stevnfortet

Området byder ikke kun på anerkendt natur med 66 millioner år gammel historie. I kan også opleve historie fra den kolde krig. Det foregår på Koldkrigsmuseum Stevnsfort. Halvøen Stevns blev nemlig brugt som en vigtig brik i Danmarks og NATOs forsvar. Museets guider tager dig tilbage i tiden gennem levende fortællinger og guidede ture i undergrunden. Turene er meget populære, og det er derfor en god idé at booke en billet på forhånd. Som gruppe kan man også prøve kræfter med et meget autentisk escape room, hvor man skal slippe ud af en bunker. Læs mere her.

Andre udflugtsmuligheder

Book et ophold på Feddet her