Naturhalvøen Feddet

- en enestående friluftsoplevelse

Sjællands naturperle

Feddet er en 2.000 år gammel halvø dannet af strandvolde. Sandtilførsel fra nordøst gør at halvøen stadig vokser i bredden. Undergrunden består af aflejringer af sand, grus og flintesten. Derfor er jorden meget næringsfattigt og her er et særegent dyre- og planteliv. Det flade landskab er næsten jysk af karakter. Mod øst findes Sjællands største hede dækket mest af lyng, mod syd strandenge, mod vest græsmarker der afgræsses af får og på de centrale dele, eg- fyrre- og birkeskov. Mange steder høres kun naturens lyde.

Rigt fugle og dyreliv på Feddet

Fugletårnet på Feddet

Fugletårnet – kom tæt på naturen

Afhængig af vind & vejr, kan en tur til fugletårnet på Feddet byde på spændende oplevelser. Havørne i par, en vandrefalk over engene, blå kærhøge ved de sydlige marker, eller måske bjergirisker på overdrevet og korsnæb i skoven. God fornøjelse og kig op, hvis du vil se havørnen!

Fugletårnet har nr. 20 på oversigtskortet.

 


Naturcenter på Feddet

Naturcenter Fiskerhuset

Fiskerhuset er et ca. 150 år gammelt hus, hvor en fiskerfamilie levede. Fiskerhuset finder du på fjordsiden af Feddet lige bag campingpladsen.

Fiskerhuset er vært for naturvandringer samt små foredrag omhandlende natur og lokal kulturhistorie. I Fiskerhuset er der løbende kunstudstillinger med lokale kunstnere, og flere gange om året, er der ferniseringer, når en ny udstilling åbner.

Fiskerhuset er altid åbent, og du er velkommen til at gå indenfor og se på den aktuelle udstilling, spise din madpakke og varme vand til en kop kaffe/te. Der er bestik og service, som man vasker op efter brug.

Følg os på facebook. Her vil kommende begivenheder blive annonceret.

Er du i bil kan du parkere på p-pladsen ved Feddet Strand Resort. Fiskerhuset ligger ca. 5 min. gang mod Præstø Fjord.

Naturcenter Fiskerhuset har nr. 10 på oversigtskortet.

 


Shelterplads og madpakkehus ved Fedhavnen

Naturrum Præstø Fjord – Shelter og madpakkehus ved Feddet Havn

Som en del af Naturrum Præstø Fjord er der opført 3 shelters og et dejligt madpakkehus ved havnen på Feddet. Der er også opsat adskillige bordebænke sæt, en lille naturlegeplads samt et toilet. Shelters skal bookes via friluftsguiden.dk.

Der må IKKE tændes bål i havneområdet men der må grilles i madpakkehuset. Brug af madpakkehuset og legeplads for dagen ( 08:00 til 18:00 ) er gratis.
Kommer man til fods, på cykel eller i kajak er adgang til haveområdet gratis.
Ønsker man at køre i bil / mc til havnen koster det 50.00 DKK pr. køretøj.

Havnen har nr. 13 på oversigtskortet.

 


Strandegård Dyrehave

Strandegård Dyrehave

Uanset årstiden er en tur i Strandegårds Dyrehave skøn, foråret er det den smukke skovbund med violer og anemoner og fuglesang fra oven der trækker, og om sommer kan det anbefales at tage turen på cykel gennem skoven og videre ad Skansestien langs den barske kyst. Frokosten og kaffen kan nydes i en lysning i skovbunden ellert fra Skansen’s volde hvor der er en fantastisk udsigt over Fakse bugt. I den sydlige del af skoven mod kysten ligger en langdysse og fire gravhøje og vidner om tiden i området for flere tusinde år siden. Troldhøjene ligger tæt ved kysten med smuk udsigt over vandet, og i klart vejr kan der ses til Møn, Stevns Klint og Præstø. Er du i bil kan du parkere på p-pladsen ved Dyrehaven eller ved Strandegård.

Strandegård Dyrehave har nr. 1 på oversigtskortet

 


Shelter ved Strandegård

Tæt på stranden umiddelbart syd for Strandegård ligger en primitiv overnatningsplads med shelter, bålplads og muldtoilet. Her er det muligt at overnatte én nat ad gangen gratis. Shelteren er beregnet på enkeltpersoner og familier der er på vandre – cykel – eller kajaktur.

For overnatning i Shelteren gælder følgende regler:

  • Kun én overnatning.
  • Ingen grupper.
  • Ingen telte
  • Ingen reservation.
  • Det er tilladt at lave bål.

Tilmelding når du ankommer til Shelterpladsen på tel. 40345601 ( nummeret står også på gavlen af Shelteren ). Der er ikke adgang med bil til Shelteret. For gæster i bil er der parkeringsmulighed langs vejen til Feddet. Fra vejen er der ca 300 m til Shelterpladsen.

Afhentning af drikkevand kan ske på Strandegård, St. Elmuevej 15. Her er det også muligt at parkere bilen.
Bade – vaskekort og indkøb: Feddet Camping, Feddet 12, 4640 Faxe.

Shelteret på Strandegård har nr. 6 på oversigtskortet.

Andre aktiviteter på Feddet

Book et ophold på Feddet her

Oversigtskort over halvøen Feddet
Klik på billedet for at hente kortet i PDF format