Naturhalvøen Feddet

- en enestående friluftsoplevelse

Sjællands naturperle

Feddet er en 2.000 år gammel halvø dannet af strandvolde. Sandtilførsel fra nordøst gør at halvøen stadig vokser i bredden. Undergrunden består af aflejringer af sand, grus og flintesten. Derfor er jorden meget næringsfattigt og her er et særegent dyre- og planteliv. Det flade landskab er næsten jysk af karakter. Mod øst findes Sjællands største hede dækket mest af lyng, mod syd strandenge, mod vest græsmarker der afgræsses af får og på de centrale dele, eg- fyrre- og birkeskov. Mange steder høres kun naturens lyde.

Rigt fugle og dyreliv på Feddet

Fugletårnet på Feddet

Fugletårnet – kom tæt på naturen

Afhængig af vind & vejr, kan en tur til fugletårnet på Feddet byde på spændende oplevelser. Havørne i par, en vandrefalk over engene, blå kærhøge ved de sydlige marker, eller måske bjergirisker på overdrevet og korsnæb i skoven. God fornøjelse og kig op, hvis du vil se havørnen!

Fugletårnet har nr. 20 på oversigtskortet.

 


Naturcenter på Feddet

Naturcenter Fiskerhuset

Det finder du på Fjordsiden af Feddet lige bag Campingpladsen. I Fiskerhuset kan du leje udstyr til selv at gå på opdagelse i naturen, eller du kan deltage på nogle af de ture og arrangementer, som vil blive tilbudt hen over året. Naturvejleder ved Præstø Fjord, Sara Gelskov står for naturarrangementer ved Fiskerhuset og rundt om Præstø Fjord. Er du i bil kan du parkere på p-pladsen ved Feddet Strand Resort. Fiskerhuset ligger ca. 5 min. gang mod Præstø Fjord.

Naturcenter Fiskerhuset har nr. 10 på oversigtskortet.

 


Shelterplads og madpakkehus ved Fedhavnen

Naturrum Præstø Fjord – Shelter og madpakkehus ved Feddet Havn

Som en del af Naturrum Præstø Fjord er der opført 3 shelters og et dejligt madpakkehus ved havnen på Feddet. Der er også opsat adskillige bordebænke sæt, en lille naturlegeplads samt et toilet. Shelters skal bookes via friluftsguiden.dk.

Der må IKKE tændes bål i havneområdet men der må grilles i madpakkehuset. Brug af madpakkehuset og legeplads for dagen ( 08:00 til 18:00 ) er gratis.
Kommer man til fods, på cykel eller i kajak er adgang til haveområdet gratis.
Ønsker man at køre i bil / mc til havnen koster det 50.00 DKK pr. køretøj.

Havnen har nr. 13 på oversigtskortet.

 


Strandegård Dyrehave

Strandegård Dyrehave

Uanset årstiden er en tur i Strandegårds Dyrehave skøn, foråret er det den smukke skovbund med violer og anemoner og fuglesang fra oven der trækker, og om sommer kan det anbefales at tage turen på cykel gennem skoven og videre ad Skansestien langs den barske kyst. Frokosten og kaffen kan nydes i en lysning i skovbunden ellert fra Skansen’s volde hvor der er en fantastisk udsigt over Fakse bugt. I den sydlige del af skoven mod kysten ligger en langdysse og fire gravhøje og vidner om tiden i området for flere tusinde år siden. Troldhøjene ligger tæt ved kysten med smuk udsigt over vandet, og i klart vejr kan der ses til Møn, Stevns Klint og Præstø. Er du i bil kan du parkere på p-pladsen ved Dyrehaven eller ved Strandegård.

Strandegård Dyrehave har nr. 1 på oversigtskortet

 


Shelter ved Strandegård

Tæt på stranden umiddelbart syd for Strandegård ligger en primitiv overnatningsplads med shelter, bålplads og muldtoilet. Her er det muligt at overnatte én nat ad gangen gratis. Shelteren er beregnet på enkeltpersoner og familier der er på vandre – cykel – eller kajaktur.

For overnatning i Shelteren gælder følgende regler:

  • Kun én overnatning.
  • Ingen grupper.
  • Ingen telte
  • Ingen reservation.
  • Det er tilladt at lave bål.

Tilmelding når du ankommer til Shelterpladsen på tel. 40345601 ( nummeret står også på gavlen af Shelteren ). Der er ikke adgang med bil til Shelteret. For gæster i bil er der parkeringsmulighed langs vejen til Feddet. Fra vejen er der ca 300 m til Shelterpladsen.

Afhentning af drikkevand kan ske på Strandegård, St. Elmuevej 15. Her er det også muligt at parkere bilen.
Bade – vaskekort og indkøb: Feddet Camping, Feddet 12, 4640 Faxe.

Shelteret på Strandegård har nr. 6 på oversigtskortet.

Andre aktiviteter på Feddet

Book et ophold på Feddet her

Indendørs vandland

Kæmpe indendørs vandland med både udendørs jacuzzi og finsk sauna.

Børnevenlig sandstrand

Direkte adgang til børnevenlig hvid sandstrand med vandaktiviteter.

Enestående natur

Storslået naturområde, der er klar til at blive udforsket.

Aktiviteter

Masser af børnevenlige og sjove aktiviteter for hele familien.

Tæt på København

Kun 50 minutters kørsel i bil fra København.

Ladestandere til elbiler

Vi har ladestandere til elbiler, så du kan fylde elbilen med grøn energi

Oversigtskort over halvøen Feddet
Klik på billedet for at hente kortet i PDF format