Gåsetårnet Vordingborg

Gåsetårnet er en historisk oplevelse

30 minutters kørsel fra Feddet Strand Resort, så ender I ved Vordingborg. Her kan I besøge ruinen af en stor middelalderborg. Gåsetårnet er den eneste del af denne mægtige borg, som er velbevaret. Resten af borgen er lagt i ruiner, og det er svært at tro på, at der dengang var hele ni tårne i samme størrelse, der tronede op fra borgen. Det 650 år gamle tårn byder på historiske oplevelser for hele familien. Her får I en følelse af at træde ind i middelalderen.

Adresse:

Gåsetårnet Vordingborg
Slotsruinen 1
4760 Vordingborg

Afstand fra Feddet:

30 km
Danmarks Borgcenter

Oplev det historiske tårn

Gåsetårnet i Vordingborg 

Borgen i Vordingborg var stor og mægtig, men er i dag en ruin. Det skete fordi, at magten flyttede fra Vordingborg og ind til København. Man lod derfor borgen stå og gå i forfald. Tårnet blev dog stadig brugt, men til at holde fanger indespærret i.

Når I tager på dagsudflugt fra Feddet til Vordingborg, kan I opleve alle Gåsetårnets unikke detaljer. Tårnet er især kendt for guldgåsen, der sidder på toppen af det. Valdemar Atterdag satte guldgåsen på toppen af tårnet, som en hån mod 77 tyske hansestæder, som han havde modtaget en krigserklæring fra. Han begrundede det med, at han ikke var mere bange for dem, end for 77 skræppende gæs. Guldgåsen på tårnet i dag er ikke den samme. Den oprindelige blev stjålet af Erik af Pommern. Der blev lavet en ny i 1871, og 100 år senere blev den forgyldt med 2 kg guld.

Lær om middelalderen hos Danmarks Borgcenter

Vil I vide endnu mere om middelalderen? Så kan I besøge Danmarks Borgcenter, som også ligger i Vordingborg. Her kan I komme på nogle spændende guidede ture i tårnet og slotsruinen, hvor I kan høre mange interessante historier om fortiden. Eller hvad med et indblik ind i, hvordan det var at være på en borg under belejring? Det kan I også opleve i centerets nye og digitale udstilling. Se mere om Danmarks Borgcenter her.

Andre udflugtsmuligheder

Book et ophold på Feddet her