Faxe Kalkbrud

Faxe Kalkbrud – en lærerig og sjov oplelvese

Vil I have natur og læring for alle pengene? Øst for Faxe by og kun 15 minutters kørsel fra Feddet Strand Resort finder i Faxe Kalkbrud. Stedet er oplagt som dagsudflugt på jeres ferie. I kan gå på jagt efter mere end 63 millioner år gamle fossiler i kalkgraven. I kan også trave en lang tur rundt i denne menneskeskabte udgravning, som uden tvivl byder på en udsigt, som I aldrig har set før!

Adresse:

Faxe Kalkbrud
Østervej 2b
4640 Faxe

Afstand fra Feddet:

13 km
Fossiljagt ved Faxe Kalkbrud

Faxe kalkbrud - Et 63 millioner år gammelt hav

Kalkbruddet i Faxe er Danmarks største menneskeskabte udgravning. Det er derfor en hel unik oplevelse at besøge det. Kalkbruddet blev udgravet i midten af 1800-tallet og siden da har utrolig mange stenbrydere arbejdet der. Landskabet her er utrolig flot, og I kan sagtens bruge mange timer på at gå på opdagelse og beundre naturen. Her er bestemt noget, som I ikke lige ser hver dag!

På bunden af kalkbruddet træder I på bunden af et 63 millioner år gammelt hav, hvor der dengang svømmede hajer, blæksprutter og krodiller. Det er næsten ikke til at forestille sig! Mange af de dyr og organismer, der levede dengang, findes nu i forstenede udgaver, som fossiler. Så på med hatten, og tag en hammer med – så kan I og børnene blive arkæologer eller stenbrydere for en dag!

Find gamle fossiler i kalkgraven

I finder måske ikke lige en hel dinosaur, men selve kalkgraven er fuld af andre spændende, små fossiler. Det er alt fra søpindsvin og hajtænder til koraller og muslingeskaller. Inde på Geomuseum Faxe kan I leje hammer og mejsel til at gå på jagt med. Det er en super sjov oplevelse for jer med børn, der kan slippe tøjlerne på ungerne lidt og lade dem gå på opdagelse på egen hånd i kalkgraven.

Husk at tage sko med solide såler på! Og tag også solcremen med om sommeren, da solen står skarpt over kalkgraven.

Læs mere om Geocenter Faxe her.

Andre udflugtsmuligheder

Book et ophold på Feddet her