Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue - et ikonisk varetegn

Den Lille Havfrue statue er en del af dansk historie og stolthed. Vi er kendt for den ude i verden, fordi den smukke statue er forbundet med den eventyrlige historie om Den Lille Havfrue – kendt fra H.C. Andersens bøger.

København er kun ca. 1 times kørsel fra vores skønne campingplads. Det er derfor en oplagt destination til jeres dagstur. Om end I skal på shoppingtur eller hygge på en af byens mange caféer. Et must er selvfølgelig, at I ligger vejen forbi den ikoniske statue på Langelinie. Børnene kender helt sikkert Den Lille Havfrue fra H.C. Andersens eventyr – og hvilken fantastisk oplevelse er det så ikke at komme hen og se den?

Efter I har oplevet alt, hvad hovedstaden har at byde på – eller i hvert fald det I kunne nå på en dag – kan I vende tilbage til hygge, afslapning og naturskønne omgivelser på vores 5-stjernede campingplads og ferieresort.

Adresse:

Den lille havfrue
Langelinie
2100 København Ø

Afstand fra Feddet:

91 km
Den Lille Havfrue i København

Den lille havfrue historie

Statuen blev opstillet på Langelinie den 23. august 1913. Den har altså stået der i mere end 100 år. Statuen var en gave fra brygger Carl Jacobsen til Københavns kommune. Den er fremstillet i bronze og granitsten – og den unge havfrue sidder smukt på en ophøjet sten ved vandkanten.

Som de fleste ved, så er skulpturen inspireret af H.C. Andersen eventyret om havfruen, der ofrer livet til havs for at blive forenet med hendes prins på landjorden. Det er på grund af dette verdenskendte eventyr, at statuen også er blevet kendt i hele verden og er velbesøgt af turister dagligt. Den har sågar været udlånt til Kina, der slet ikke kan få nok af det danske eventyr!

Den Lille Havfrue på Langelinie er et must, når I er i København! Området omkring statuen byder på mange muligheder for en hyggelig dag. I kan nyde en skøn sommerdag med gåture langs vandet eller i Langelinie park. Eller bevæg jer ind mod byen og find et skønt sted at nyde en frokost, efter I har betaget den smukke statue længe nok.

Andre udflugtsmuligheder

Book et ophold på Feddet her