Vi passer på naturen

Se priser og book online her

Fokus på klima og økologi

På mange måder er Feddet forud for sin tid, hvad angår fokus på økologi og klima. Vores halvø som består af cirka 1300 Ha skov og landbrug. Landbruget blev i år 2000 omlagt til økologi. Vores dyrebeholdning, som i dag består af højlandskøer og får er ligeledes økologisk drevet. På Feddet finder man også Sjællands største økologiske blåbærplantage, samt økologiske æble og pæreplantager.

Dette fokus på naturen og miljøet, har vi naturligvis også viderebragt til Feddet Strand Resort. Tilbage i år 1999 fik vi bygget vores berømte servicebygninger med 100% fokus på miljøet. Træet kom fra vores egen skov, der blev arbejdet med to vandsystemer, det vand, som vores lokale vandværk leverer, som du bader i, vasker op med og drikker, og så det vand, som kommer fra Feddets egen boring, som blev tilsluttet til vores sanitet. Ligeledes blev der etableret naturlig ventilation, hvilket sørger for at holde indeklimaet sundt og rent. Det bragte os blandt andet til “den grønne nøgle” – turistbranchens internationale miljømærke, som du kan læse mere om her.

I større og større grad ser vi et stigende fokus på  det at passe på klimaet og samtidigt bruge vores ressourcer med fornuft. På Feddet Strand Resort gør vi en særlig klimaindsats for at passe på miljøet og naturen, som er omkring os. Vi har derfor sat miljøet i fokus til glæde for os alle, som i stigende grad vokser sig ind i vores dagligdag som det “normale” at gøre og tænke. Ønsket om at passe på jorden og jordens ressourcer er noget vi alle ønsker, men har svært ved at forholde os til ift. det samlede billede, og netop derfor skal vi alle gøre en indsats, for at vi sammen kan bevæge os i den rigtige retning.

Vores vision er at fortsætte arbejdet for et bedre miljø, de steder vi kan. Hver gang der skal investeres i nye tiltag til virksomheden, skal vi tænke klimamålene ind i strategierne, idet omfang vi kan! Du kan her læse om hvilke tanker og tiltag vi har gjort på Feddet for at fokusere på en forbedrende klimaindsats.

Klimamål vi har særligt fokus på:
Verdensmål nr. 6
Verdensmål nr. 7
Verdensmål nr. 12
Verdensmål 14

Vores mission

Vi tror på, at man ind imellem har brug for pauser, oplevelser og nye indtryk, for at kunne holde til en travl hverdag i længden. Her mener vi at naturen spiller en afgørende rolle, da den får os til at komme ned i tempo og være tættere sammen, så vi får “ladet batterierne op”.

Derfor tilbyder vi luksuriøse rammer for jeres ophold, med kort afstand til København, i noget af Sjællands skønneste natur. Og det er uanset om i overnatter i en af vores hytter eller feriehuse, med eller uden jacuzzi, kommer i egen campingvogn eller telt, eller måske afholder et møde eller en konference hos os.

Vi har masser af aktiviteter både inde og ude, der supplerer vores enestående natur, ligesom vores faciliteter er blandt Europas bedste. For vi synes, at vores gæster fortjener det bedste, når de har valgt at besøge os.

Det er vigtigt at passe på naturen, da det jo i høj grad er den, der er vores vigtigste ressource. Derfor gør vi alt hvad vi kan for at påvirke miljøet mindst muligt, når vi driver vores resort.

Klimavenlig ferie

Overnatning med fokus på FN’s klimamål

Vores fokusområder

Varme

På Feddet Strand Resort producerer vi vores egen varme, som anvendes i servicebygninger, svømmehal, udlejningsenheder m.m. Vores energi kommer fra Feddets skove, hvor vi producerer eget skovflis. Det nye og moderne fyr fra Linka, som er en af de førende producenter indenfor biomassenanlæg, sørger for at udnytte brændslet bedst muligt, således mindst muligt skovflis skal anvendes og at man samtidigt har den bedst mulige forbrænding. Denne løsning er meget driftsikker og skaber samtidigt en effektiv udnyttelse af det klimavenlige biobrændsel. På denne måde sikrer vi at leve op til vores forventninger om at sikre en vedholdende og grøn energikilde til Feddet Strand Resort. Udover skovens ressourcer benytter vi også solens energi ved hjælp af solvarme, som både giver energi til varmt brusevand, bygninger, svømmehal etc.

Grøn strøm

På mange af vores udlejningsenheder er opsat klimaanlæg i form af varmepumper, som både er energieffektive, og som samtidigt giver en god komfort i form af hurtig og behagelig varme. På Feddet Strand Resort ønsker vi at gøre det nemt for gæster, som kommer i elbil. Derfor ønsker vi at give bedre muligheder for at oplade miljøvenlige transportmuligheder under sin ferierejse mod et gebyr. En del af vores grønne omstilling indebærer nemlig at vi får transportmidler over på mere miljøvenlige transportmidler, herunder el- og hybridbiler, og derfor vil vi, som led i vores klimaindsats, selvfølgelig bakke op om muligheden for at “tanke” op, mens man holder ferie.

Ydermere kan vi glæde jer med, at strømmen, som anvendes på Feddet Strand Resort, er grøn strøm, leveret af Ørsted, der gennem køb af certifikater fra vedvarende energikilder fra f.eks. havvindmølleparker afdækker vi, hvad der svarer til 100 % af vores elforbrug.

Affaldsortering til glæde for miljøet

På Feddet Strand Resort finder du en stor miljøstation placeret midt på pladsen. På denne måde undgår vi, at tunge lastbiler skal køre rundt inde på pladsen og larme og skabe lugtgener, men I holder ferie. Samtidigt passer vi også bedre på hinanden ved ikke at have de tunge køretøjer inde på selve pladsen.

På miljøstationen er opstillet containere, således du kan sortere dit affald. Der er containere til både almindeligt husholdningsaffald, pap, metal, papir, grillaffald, batterier, flasker m.m. Derfor beder vi dig venligst om at sortere dit affald, således vi kan aflevere affaldet mest muligt sorteret. Husk også dette, når du/I sender jeres barn afsted med affaldet, de ved ikke altid, hvor og hvordan de skal aflevere affaldet.

Rengøring og sanitet

I vores servicebygninger har vi installeret blødgøringsanslæg. Blødgøringsanlægget har den fordel, at det skaber kalkfrit vand, som gør det lettere at gøre rent for vores personale og samtidigt skal vi bruge færre rengøringsmidler for at holde vores servicebygninger rene og pæne. Med et blødgøringsanlæg får du også silkeblødt vand, som får vandet til at smage bedre og føles blødere.

Grønt bookingsystem

Vores bookingplatform og hostingcenter drevet af CompuSoft drives hovedsageligt af sol- og vindenergi. 

Her har man etableret et 48 kW hybrid solcelleanlæg samt en stor batteribank til energilagring. I 2023 tilføjede man ligeledes sin helt egen vindmølle, som er med til at lave strøm om natten og på mindre solrige dage.

Som en løsningsudbyder til turisme- og oplevelsesindustrien er det CompuSofts mål at værne om klimaet, og deres valg af sol- og vindenergi, er en del af deres og vores engagement i en mere bæredygtig fremtid.

Madspild

I vores butik arbejder vi med madspild, og derfor kan du købe meget af vores bagerbrød til nedsat pris efter kl.18.00. Vi vil hellere have, at det gør glæde og gavn for familier, end at det ender i affaldscontaineren. Dette er også et fokusområde for vores restaurant, som vi løbende vil gøre mere ud af, til glæde for alle parter.

Rent og frisk vand

Rent og frisk vand er et varemærke, som vi alle skal passe på og som ikke er en selvfølge i verden. På Feddet Strand Resort leveres vandet af vores lokale vandværk. Alt vand på Feddet Strand Resort bliver vitaliseret via vores Grander anlæg, som kommer fra Østrig. Vandet har mange gavnlige effekter – bl.a. smager det bedre og føles blødere. Derudover oplever mange gæster positive effekter på sundheden og helbredet.

Husk derfor at passe godt på vandet. Det kan du blandt andet gøre ved ikke at lade vandet løbe, når du vasker op, laver mad eller lege med vandet. Lange bade er både usundt for dig og miljøet, du kan sagtens vaske dig og blive ren på under 5 minutter, og så er du samtidigt med til at sikre, at der varmt vand til den næste gæst, som kommer efter dig.

Havet, stranden og naturen

Feddet strand er en af Sydsjællands bedste og mest populære badestrande og det vil vi gerne blive ved med at bevare. Stranden strækker sig flere kilometer langs Feddet. Feddet Strand er med sit lave vand en lækker børnevenlig strand med masser af dejlig hvidt sand til at bygge flotte sandslotte i og slippe fantasien og kreativiteten løs. Vi har derfor brug for din hjælp til at passe på stranden, havet og det dyreliv, som finder sted langs kysten og i havet, ved ikke at efterlade affald på stranden. Brug i stedet de opstillede skraldespande, og møder du skrald på din gåtur, opfordrer vi dig til at tage det med, således at vi alle hjælper hinanden med at holde stranden fin og ren.

Stranden og kystlinjen er en stor del af halvøen Feddet, og netop derfor skal vi passe godt på det. Vi ser desværre tit, at plastik og restaffald finder vej ud til havet og/eller fra havet og ind på stranden, og det ødelægger vores natur, og har samtidigt svært ved at forgå. Feddet Strand Resort har derfor meldt sig som Havmiljøvogter – og du er velkommen til at give os en hjælpende hånd. I informationen ved ferieparken udleverer vi affaldsposer, så vi sammen kan hjælpe til, at både stranden og havet bliver fri for plastartikler.

På Feddet Strand Resort drives og dyrkes alle vores marker som økologisk landbrug som led i at producere miljøvenlige og økologiske produkter. På Feddet kan du også plukke økologiske blåbær. Blåbærrene på Feddet er af den storbuskede variant og kan være op til 2 meter høje. Bærrene er derfor nemme at plukke både for børn og voksne. På Feddet forsøger vi hele tiden at have et skarpt fokus på bæredygtighed og miljøvenlige foretagender, som skal være med til at præge vores voksende klimaindsats. Vi ønsker at beskytte Feddet som halvø, herunder vores smukke jord og natur, så ikke blot vi, men også de kommende generationer af gæster kan opleve og nyde alt det, vi selv har mulighed for lige nu, den smukke natur på Feddet, stranden og havet, skovene og ikke mindst den vilde natur ude på heden, hvor det oser af dyreliv og unikke naturoplevelser.

Skal du med i klubben?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores gode tilbud og nyheder. Det er selvfølgelig gratis.