Velkommen til Feddet

Her finder du alt om naturoplevelser på halvøen Feddet og Strandegård

Blåbær selvpluk

Blåbær på Feddet Strand Resort
Pluk selv blåbær

Selvpluk af blåbær er åben dagligt i oktober

I oktober måned er blåbærplantagen åben hver dag i tidsrummet 9-18.

Der kan udelukkende plukkes i 4 kg. spande som købes i campingpladsens information mod betaling på 110,- kr. pr. spand.

Er du stamkunde og medbringer du selv den officielle hvide “plukkespand” skal du blot betale 100,- kr. for 4 kg.

Vi har sænket prisen fordi holdbarheden er kortere på denne tid af året – til gengæld er bærrene modne og meget smagfulde. Smag dig frem når du plukker – der er fem forskellige sorte at vælge imellem i plantagen.

Når du har betalt i informationen er der fri adgang til plantagen. Der udleveres en seddel som forklarer nærmere om adgang til plantagen og hvor de modne bær findes. Det er muligt at køre frem til plantagen i bil, hvor der er fri parkering. Følg skiltene fra campingpladsen.

I hverdagene lukker informationen kl. 18.00  så vær venligst i god tid. Adressen er: Feddet 12, DK 4640 Faxe. Tel 5672 5206 eller 4034 5601

Æble selvpluk

Pluk selv økologiske æbler på Feddet

Vi har åbent for selvpluk af økologiske æbler på Strandegård – læs mere på www.strandegård.dk

På halvøen Feddet møder I en enestående kombination af unik natur, luksuriøse rammer og attraktive aktiviteter for hele familien.

På den nordlige del af halvøen ligger Feddet Strand Resort en 5 stjernet campingplads som er klassificeret som en af Europas bedste. Her finder I dejlige moderne campinghytter i mange størrelser og kategorier f.eks. i vores Strandhytter, Lærkehytter eller Fjordhytter. Hvis I ønsker mere plads kan du og familien nyde livet i et af vores koncept feriehuse. 

Læs mere om vores mange dejlige ferietilbud på hjemmesiden. (åbner feddetcamping.dk i nyt vindue)

 

Ønsker du at ride med din egen hest på Feddet og Strandegård kan du købe dagsridekort til områdets 30 km ridestier.

Ridekort koster: 100,- DKK / Person.

OBS: Der sælges ikke 10 turs- eller årskort fra og med den 1. okt 2021.

Der gives adgang til Feddet og betales for ridekort i receptionen på Feddet Strand Resort, Feddet 12, 4640 Faxe. Ridekort betales altid på mobilepay nr. 71123.

Hvis receptionen er lukket kan du betale ridekort på mobilepay nr. 71123.

Du kan parkere din hestetrailer fire steder på Feddet:

Parkeringspladsen ved Feddet Strand Resort, Feddet 12, 4640 Faxe
Ved Fedhavnen (Nr. 13 på oversigtskort)
Ved blåbærplantagen (Nr. 14 på oversigtskort)
Ved Fedgården (Nr. 19 på oversigtskort)

Sørg gerne for, at din hestetrailer ikke spærrer for øvrige trafik og beboere på Feddet.

 

Tæt på stranden umiddelbart syd for Strandegård ligger en primitiv overnatningsplads med shelter, bålplads og muldtoilet. Her er det muligt at overnatte én nat ad gangen gratis. Shelteren er beregnet på enkeltpersoner og familier der er på vandre - cykel - eller kajaktur.

For overnatning i Shelteren gælder følgende regler:

  • Kun én overnatning.
  • Ingen grupper.
  • Ingen telte
  • Ingen reservation.
  • Det er tilladt at lave bål.

Tilmelding når du ankommer til Shelterpladsen på tel. 40345601 ( nummeret står også på gavlen af Shelteren )

Der er ikke adgang med bil til Shelteret.

For gæster i bil er der parkeringsmulighed langs vejen til Feddet. Fra vejen er der ca 300 m til Shelterpladsen.

Afhentning af drikkevand kan ske på Strandegård, St. Elmuevej 15. Her er det også muligt at parkere bilen.

Bade - vaskekort og indkøb: Feddet Camping, Feddet 12, 4640 Faxe.

Shelteret på Strandegård har nr. 6 på oversigtskortet.

 

Naturcenter Fiskerhuset finder du på Fjordsiden af Feddet lige bag Campingpladsen. I Fiskerhuset kan du leje udstyr til selv at gå på opdagelse i naturen, eller du kan deltage på nogle af de ture og arrangementer, som vil blive tilbudt hen over året. Naturvejleder ved Præstø Fjord, Louise Villumsen står for naturarrangementer ved Fiskerhuset og rundt om Præstø Fjord.

Naturcenter Fiskerhuset har nr. 10 på oversigtskortet.

 

Helt ude på den sydligste del af Feddet står det flotte fugletårn med udsigt over fjorden, markerne og strandengene. Herfra kan der hele året observeres rastende eller trækkende fugle.

Særligt forår og efterår er spændende, hvor mange fugle trækker over Feddet og ofte raster i området. I efteråret ses trækkende rovfugle f.eks. musvåge og spurvehøg samt mange vadefugle, som kommer igen om foråret. I vinterhalvåret er det særligt gæs og ænder, som raster på strandengene og markerne.

Under fugletårnet ved borde og bænke kan madpakken nydes i læ for kulde og blæst.

Fugletårnet har nr. 20 på oversigtskortet.

 

Som en del af Naturrum Præstø Fjord er der opført 3 shelters og et dejligt madpakkehus ved havnen på Feddet. Der er også opsat adskillige bordebænke sæt, en lille naturlegeplads samt et toilet.

For gæster til fods eller på cykel kan de 3 shelters benyttes gratis for én overnatning.

Bookede shelters er normalt markerede med en seddel, men for at være sikker på at et shelter er ledigt kan man ringe til campingpladsen og spørge på tel: 5672 5206.

Ønskes mere end én overnatninger skal man altid booke og betale via campingpladsen reception.

Shelters kan reserveres på forhånd gennem campingpladsen på tel: 5672 5206 eller på mail.

Grupper betaler altid for overnatning fra første overnatning.

Der må IKKE tændes bål i havneområdet men der må grilles i madpakkehuset. Brug af madpakkehuset og legeplads for dagen ( 08:00 til 18:00 ) er gratis.

Kommer man til fods, på cykel eller i kajak er adgang til haveområdet gratis.

Ønsker man at køre i bil / mc til havnen koster det 50.00 DKK pr. køretøj.

Alternativt kan man parkere på campingpladsens parkering for 50,00 DKK og gå ca. 800 m. til havnen.

Havnen har nr. 13 på oversigtskortet.

Uanset årstiden er en tur i Strandegårds Dyrehave skøn, foråret er det den smukke skovbund med violer og anemoner og fuglesang fra oven der trækker, og om sommer kan det anbefales at tage turen på cykel gennem skoven og videre ad Skansestien langs den barske kyst. Frokosten og kaffen kan nydes i en lysning i skovbunden ellert fra Skansen's volde hvor der er en fantastisk udsigt over Fakse bugt. I den sydlige del af skoven mod kysten ligger en langdysse og fire gravhøje og vidner om tiden i området for flere tusinde år siden. Troldhøjene ligger tæt ved kysten med smuk udsigt over vandet, og i klart vejr kan der ses til Møn, Stevns Klint og Præstø. Er du i bil kan du parkere på p-pladsen ved Dyrehaven eller ved Strandegård.

Strandegård Dyrehave har nr. 1 på oversigtskortet

 

Halvøen Feddet er omgivet af Præstø Fjord og Østersøen. Præstø Fjord er lavbundet og det ideelle spot for Kitesurfing og SUP. Kitekollektivet tilbyder kitesurfing kurser og SUP leje eller undervisning hele året rundt ved Feddet Havn i samarbejde med Feddet Strand Resort. Så hvis du og dine nærmeste mangler en fantastisk vandaktivitet til sommeren, så tilbyder Kitekollektivet de perfekte aktiviteter til at komme helt tæt på naturen. 

Kitesurfing kurser: Der udbydes både private kurser, makker-, gruppe-, og holdundervisning hos Kitekollektivets certificerede instruktører. Det eneste du skal gøre er at tage stilling til, om du vil have 1:1 undervisning første gang eller få en sjov dag med en kæreste eller ven, hvor der er mulighed for at sparre og dele oplevelsen, så sørger Kitekollektivet for resten.
Læs mere om de forskellige typer af kurser på www.kitekollektivet.dk

SUP (Stand Up Paddle): Hvis du vil nyde den smukke natur omkring halvøen Feddet, er SUP en perfekt måde at nyde den på til vands, hvor du kan komme lidt væk fra dagens stress og jag. Kitekollektivet udlejer både SUP board, samt  tilbyder forskellige former for introduktionskurser. 

Booking, priser og information: Nicolaj Westergaard +4560698219 eller Alexander Wazi +4571994006 
www.kitekollektivet.dk 

 

Oplev vores smukke naturrige halvø, på ryggen af en sød og rolig islænderhest. Line fra Guldhest, tilbyder alle gæster og besøgende turridning på Feddet, hele året rundt. Line brænder for at give jer en særlig oplevelse gennem Feddets skov, hede, fjord og strand. Som biolog og erfaren naturformidler, er Line den helt rigtige der kan guide jer gennem Feddet og give jer en uforglemmelig oplevelse.

Turridning er for alle, både erfarne og uerfarne ryttere.

En tur varer 1,5 time og koster 450,- DKK.

Udover turridning, tilbyder Guldhest også faste turridninger, klippekort til ture, samt mulighed for opstaldning. 

Booking, priser og information: Guldhest +45 4048 1060
www.guldhest.dk

 

Besøger du Feddet i bil kan du parkere på strandparkeringen Feddet 12, 4640 Faxe.

Der opkræves parkeringsafgift på 50,- DKK. pr. bil. Betaling sker i automaten ved bommen. Alle typer mønter kan anvendes. Det er endvidere muligt at sende en sms med betaling direkte til bommen. Såfremt du parkerer ved Hundeskoven skal parkeringsbevis købes i receptionen på Feddet Camping.

Når du har betalt for parkering kan du kan parkere hele dagen fra solopgang til solnedgang.

Derudover kan du og din familie bruge de udendørs legepladser, hoppepuder og junglebane samt vores rene og velholdte toiletfaciliteter.

Priser 2021 ( DKK ):

Dagsparkering: 50,-. pr. bil.
Årskort til parkering & Fedhavnen: 450,- (Købes i informationen på Feddet)
Dagskort til Fedhavnen: 50,- (Købes i informationen på Feddet)

 

Tidligere nyheder fra Feddet

Tilbage i 1984 fik Strandegårds gamle visionære skovfoged, Steen Møller den geniale idé, at plante en blåbærplantage midt på Feddet. Der skulle gå 6 år, før blåbærbuskene var store nok, til at bære de fineste blåbær. I 1990 slog Feddet dørene op, for de første selv-pluk kunder. Det blev hurtigt en succes blandt de lokale, da man ikke havde set blåbær i de mængder før.

 

I 2007 gik den gamle skovfoged på pension og Susanne og Hans Nielsen overtog ansvaret, for vedligeholdelse af alle frugtplantagerne på Strandegård og Feddet, heriblandt blåbærplantagen.

Hver sommer i ugerne 30-38, hvor blåbærrene er modne og klar til pluk, er det Susanne og Hans du møder, når du kommer til selvpluk på Feddet. Her står de, ofte sammen med deres to søde døtre Kathrine og Therese og deler spande ud og guider jer ind i plantagen. Her deler den passionerede familie også gavmildt ud, omkring deres viden om "det sunde blå guld" samt gode råd omkring holdbarhed, sundhedsfakta og masser af skønne blåbær opskrifter, du kan tage med dig hjem.

 

Med Susanne og Hans' store flid, er plantagen vokset med årene og med knap 3.500 blåbærbuske, er vi i dag meget stolte af, at kunne kalde os for Sjællands største og eneste økologiske blåbærplantage.

Feddet er unik halvø på Sydsjælland, omgivet af Østersøen og Præstø Fjord. Halvøen består af skov, strandenge, hede og økologisk dyrkede marker. Feddet er en del af Strandegård Gods, og ligesom på Strandegård har landbruget på Feddet været dyrket økologisk i 20 år. På Feddet kan du gå på eventyr i den magiske natur helt uforstyrret, hvilket gør området til det ideelle sted for naturvandringer og fordybelse.

 

Amalie Reedtz-Thott er vokset op på Feddet og Strandegård og har stor kærlighed til den specielle natur på Feddet. For at dele disse enestående oplevelser med andre ligesindede har hun i år valgt at arrangere fire spirituelle heldags vandringer. Vandringerne vil foregå i de særlige områder af Feddet som hun selv holder allermest af.

 

Vandringerne tager udgangspunkt i de fire årstider og har altid et eller flere spirituelle aspekter med. Amalie mener at dette er den ideelle måde at sanse naturen på og finde indre ro og fordybelse. Til hver naturvandring inviterer hun guides med, der hver især bidrager med unik viden der vil øge deltagernes oplevelse og sansning af naturen.

 

Vores første naturvandring Forår, vi holdte i maj 2020,bestod af pilates, sanselig naturvandring og skovbadning, blomstercirkel, zoneterapi, akupressur, meditation og sluttede af med en 2 timers silent walk over Feddets hede. Vi startede kl 8.30 på Fedgården, med friskbagt brød og myntete. Dagen sluttede kl. 17.30 med grøn te og varm suppe.

 

Naturvandringerne kan variere i tid og forløb, fra gang til gang. De spirituelle vandringer er kun for voksne kvinder og priserne kan variere fra 1.100-2.000 DKK. alt afhængig af, hvilke guides Amalie har inviteret med.

 

Den næste sprirituelle naturvandring, Sommer, vil foregå i august 2020. Nærmere information og præcis dato, vil blive offentliggjort på Feddets instagram @feddetdk samt her på www.feddet.dk

 

For yderligere information henvises til instagram @feddetdk

Feddet er unik halvø på Sydsjælland, omgivet af Østersøen og Præstø Fjord. Halvøen består af skov, strandenge, hede og økologisk dyrkede marker. Feddet er en del af Strandegård Gods, og ligesom på Strandegård har landbruget på Feddet været dyrket økologisk i 20 år.

 

På Feddet kan du gå på eventyr i den magiske natur helt uforstyrret, hvilket gør området til det ideelle sted for naturvandringer og fordybelse. Amalie Reedtz-Thott er vokset op på Feddet og Strandegård og har stor kærlighed til den specielle natur på Feddet. For at dele disse enestående oplevelser med andre ligesindede har hun i år valgt at arrangere fire spirituelle heldags vandringer. Vandringerne vil foregå i de særlige områder af Feddet som hun selv holder allermest af.

 

Vandringerne tager udgangspunkt i de fire årstider og har altid et eller flere spirituelle aspekter med. Amalie mener at dette er den ideelle måde at sanse naturen på og finde indre ro og fordybelse. Til hver naturvandring inviterer hun guides med, der hver især bidrager med unik viden der vil øge deltagernes oplevelse og sansning af naturen.

 

Vores første naturvandring Forår, vi holdte i maj 2020,bestod af pilates, sanselig naturvandring og skovbadning, blomstercirkel, zoneterapi, akupressur, meditation og sluttede af med en 2 timers silent walk over Feddets hede. Vi startede kl 8.30 på Fedgården, med friskbagt brød og myntete. Dagen sluttede kl. 17.30 med grøn te og varm suppe.

 

Naturvandringerne kan variere i tid og forløb, fra gang til gang. De spirituelle vandringer er kun for voksne kvinder og priserne kan variere fra 1.100-2.000 DKK. alt afhængig af, hvilke guides Amalie har inviteret med.

 

Den næste sprirituelle naturvandring, Sommer, vil foregå i august 2020. Nærmere information og præcis dato, vil blive offentliggjort på Feddets instagram @feddetdk samt her på www.feddet.dk

For yderligere information henvises til instagram @feddetdk

En kvalitets vandretur på Feddet

Dansk Vandrelaug har certificeret en kvalitets vandretur på Feddet.

Kvalitetsstien følger lokale stier igennem området. Den passerer forbi den smukke strand ud til Faxe bugt, igennem den smukke og varierede natur på den sydlige og vestlige del af Feddet. Læs mere på dette link.

Vi elsker Feddet Strand Resort
På vej til straden

Om Feddet

Feddet er en naturskøn halvø som adskiller Faxe bugt og Præstø Fjord. På Feddet kan nyde kilometervis af badestrand, spadsere, cykle eller jogge af skønne naturstier i skov og på hede. I sæsonen fra juli til sidst i september kan man plukke økologiske blåbær og anden frugt. På den nordlige del af halvøen ligger den 5. stjernede campingplads Feddet Strand Resort. Her er der mulighed for at parkere mod betaling for dagen. Feddets sydlige del med vidtstrakte strandenge er et vigtigt raste område for trækfugle. Feddet er en del af Strandegård Gods ved Faxe. Læs mere om Strandegård på dette link.

Følg Feddet på Instagram og Facebook

Feddet byder uanset årstid på en afvekslende og naturskøn vandretur!
Jens og Ditte Nystrøm
Sorø
Feddet 12, DK 4640 Faxe